Спільні стандарти цивільного процесу в ЄС: загальна характеристика та перспективи реалізації - Izarova, Iryna (Наукові записки НаУКМА. Юридичні науки, 2018)
У статті досліджено поняття «стандарти цивільного процесу», запропоноване в Резолюції Європейського Парламенту від 4 липня 2017 р. (2015/2084(INL)), на прикладі основних проектів зі зближення цивільного правосуддя в ЄС та світі (це Європейські правила цивільного процесу ELIUnidroit, Принципи транскордонного цивільного процесу ALI-Unidroit), а також Фінального звіту М. Сторма «Зближення судового права в ЄС». Це питання надзвичайно актуалізувалося впродовж реформи цивільного судочинства в Україні, одним із завдань якої є наближення національного законодавства до європейських стандартів правосуддя. Матеріал надійшов 16.04.2018