Групи процесуальних відносин, які виникають під час збирання захисником матеріалів на стадії досудового розслідування - Soloviov, Viacheslav (Наукові записки НаУКМА. Юридичні науки, 2019)
Статтю присвячено дослідженню процесуальних відносин, які складаються між захисником та іншими суб’єктами доказування під час збирання матеріалів. Розглянуто два шляхи збирання захисником матеріалів на стадії досудового розслідування. Виділено три групи процесуальних відносин, що виникають під час збирання захисником матеріалів, охарактеризовано кожну групу відносин і наведено їхні специфічні ознаки. Запропоновано окрему функцію слідчого судді – надання доручень про проведення процесуальних дій з метою компенсування неможливості сторони захисту отримувати відповідні матеріали самостійно, визначено особливу важливість цієї функції для забезпечення змагальності на досудовому розслідуванні та необхідність подальшого впровадження і реалізації її, зокрема для створення ефективного механізму підготовки захисника до участі в розгляді слідчим суддею питань про обрання, зміну чи скасування заходів забезпечення кримінального провадження. Матеріал надійшов 28.02.2019